Fjellvandrere

Fjellvandrerfolket er et mysterium for Laurina Amars lærde. De er ikke omtalt i skapelsen, og deres opprinnelse er en gåte de lærde ikke har lyktes i å finne andre svar på enn Fjellvandrernes eget; De ble satt til verden som Selinas og Farakashs siste barn, og frelst av Aniles til å herske på og under fjellet.

Uansett hvordan de ble til, så har de helt klart funnet sin plass i verden. Fjellvandrerfolkene, også kjent som dverger, er et staut og hardbarket folk som bor i fjellene på Saradi og fjellene mellom Termia og Levina. De er kapable krigere, mestere i å kjempe mot underverdenens vesener, og de er ansett som svært kloke og rettferdige, til tross for sitt ofte blinde hat mot alvefolkene.

Fjellvandrerne er mest kjent for sine evner med stein og metaller. Ingen kan måle seg med deres evner som byggmestere og smeder, og deres håndverk er svært ettertraktet. Størsteparten av fjellvandrerfolket bor under bakken, og går sjelden ut av hulene sine. Handel med fjellvandrerne gjøres som regel via de få som bor på overflaten av fjellet.

Fjellvandrerfolket har liten interesse av overflateboernes intriger og konflikter, og holder seg stort sett for seg selv under bakken. De er barn av Farakash, og deres syn på Laurina Amars konflikter er svært likt det man finner hos orkene. Deres krigshandlinger foregår som oftest mot underverdenes vesener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.