Orker

Orkene var den første av rasene til å befolke Amar, og de bærer mye preg av den verden de befolket – Harde og utemmede. Orkene bodde en gang over store deler av Laurina Amar, men etterhvert som de andre rasene spredte seg har orkene trukket seg stadig lenger tilbake, og bor nå i hovedsak kun i Rakash, i sentrum av Laurina Amar rundt byen Orkash, som ble bygget i tidenes morgen. Orkenes tilbaketrekning skyldtes deres sjenerte natur – de trives sjelden spesielt godt i selskap med de nyere rasene i Laurina Amar, og unngår de om nødvendig.

Orkenes tilbaketrukne natur er mye av årsaken til deres rykte som uhøflige og brutale. Folk flest som forsøker å kommunisere med orkene møtes med en kald skulder eller, om de blir for innpåslitne, kaldt jern.

Orkene er skapt i Farakashs bilde, og tilber han som sin forfader, og lever etter hans filosofi. De bryr seg ikke med andres problemer, og de deltar i konflikter kun når de ser det nødvendig for sin egen del. Mange orker er derimot stolte og familiebåndene sterke, så å fornærme én kan fort føre til en massakre eller et slag.

Orkene lever lange liv, og høvdingrekken deres er kort. De lange livene deres og sterke tradisjoner gjør at mye av samfunnet og tradisjonene er de samme som da de oppstod før de andre rasene kom til – deriblant blodofringer, nevedueller til døden, groteske ekteskapsritualer og blodhevn.

Militært er orkene overlegne alle de andre folkene. Alle orker er opplært i kamp, og de har flere ganger vist at de kan mobilisere en hel hær på bare få dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.