Maskerade

Maskerade, også kjent som «De ukjente helters dag» (eller på folkemunne «De fremtidige bastarders dag») er årets største feiring i det som tidligere var Det Samlede Termithiske Riket.
Fra Kadrin i øst til Stormly i vest kommer folk sammen, rike som fattige, slaver som adel, for en storstilt feiring av de ukjente helter.

For å hedre de heltemodige ukjente bærer alle masker og falske navn. På denne dagen kan man uten straff utgi seg for å være hvem man ønsker, enten det er kongen, ypperstepresten av Selinas orden eller Serima, men for de vågende få som tør velge de forhattes navn venter massenes forsøk på latterliggjøring.

Hvert år inviterer den styrtrike og mystiske Jago Mascora av Wulfsburg et utvalg mennesker til maskerade, og her finnes ofte både herskere, helter og bønder side om side. Ingen sier nei til Jagos invitasjon. Hvert år er historien den samme: Intriger, affærer og forretninger. Iblant, men sjelden, død. Det sies at halvparten av Termithias adelige bastarder er et resultat av Mascoras maskerader.

Tradisjonen tro har Jago Mascora også dette året invitert til maskerade. I invitasjonen hevder han at dette vil bli den siste han noensinne holder. Noe ligger i kortene, som kun han kan se.

Om laiven;
Første laiv i Rolias Morgengry- serien ble avholdt andre helgen i februar 2008. «Maskerade» er en feststemt laiv for å feire 10- årsjubileet til laivserien og universet.

Pris og sted vil settes når man ser hvor stor interessen er. Det legges opp til at man leier et sted med overnattingsmuligheter for en helg. Deltakeravgiften vil gå til leie av sted, innkjøp av mat og drikke, og noe materiale til rigging. Det vil ikke skrives roller til laiven, deltagerne kan enten skrive en enkel rolle selv eller bruke en av sine eksisterende roller.
Det vil være et plott og en historie på laiven, og alle roller vil få et par enkle småplott.