Prolog: Natt i Flyktningleiren

Avholdt 15. – 17. februar 2008 på Fjeld Gård i Våler i Østfold
40 deltagere
Arrangør: Boye Molberg

Intro

Laiven foregår på en flyktningleir utenfor Stalia, som er hovedstaden i det sterke menneskeriket Termithia, to dager etter at tindrali la byen i grus.
Det går rykter om at prinsen har unnsluppet,og at han gjemmer seg blant flyktningene.
Det kryr av alle mulige merkelige mennesker omkring, alt fra handselfolk og omreisende til tyver og mordere, soldater og bønder.
En og annen tindrali er også her, men hovedstyrken deres reiste videre sørover.
Ryktene går om at en orkehær er på vei nordover fra Rakash for å møte tindrali til kamp før de rekker å nå Rakashs grenser,
mens andre rykter sier at orkene er på vei nordover for å møte tindrali,
og samle en gigantisk hør til å knuse det resterende av det Termithianske riket.
En alv skal visstnok ha sagt at orkene kommanderes av tindrali fordi tindrali holder et objekt som æres høyt av alle med orkeblod.
Krak, steinmjøleren, Orks sverd fra svunne tider skal visstnok bæres av tindralienes ukjente leder.
En sortalv sier det er alvenes skyld, og at de har bedt om assistanse til å knuse menneskene, og deretter sortalvene.
Ryktene florerer i leiren.
En gruppe tilbedere av den hittil ukjente drageguden Drablodin varsler om hans komme til flyktningleiren.

Morgenen den andre dagen etter Stalias fall kommer en mann vandrende inn i byen, med flakkende, vilt blikk.
Han forteller om forferdelige ting.
Han sier han er en av de få overlevende av Stalias hær, og at han så tindraliene storme over slettene den skjbenesvangre natten.
Hans fortellinger skaper uro i leiren, og om kvelden drar sortalven tak i han og drar han med ut i mørket.
Da han vender tilbake er han enda mer ødelagt enn før han forsvant.
Ryktene begynner å florere i leiren…

Hendelser:

DISCLAIMER: Hendelsene som er gjengitt under er ikke fullstendig korrekt gjengitt, men er gjengitt slik de vil huskes i Laurina Amars historiebøker av praktiske årsaker. Lite av roller og annet skrevet til laiven eksisterer lenger, og noen fullstendig oversikt over alle hendelser finnes ikke hos arrangør. Historien bærer derfor preg av å være skrevet av seierherrene.

Flyktningleiren satt opp på familien Avendils gård er fylt til randen av flyktninger og besøkende diplomater fra Rolia, Walitao og Daria.
I tillegg er en liten gruppe Tindrali tilstede, tilsynelatende for å delta på et hastemøte med diplomatene som har tatt turen til stedet.

Morgenen før møtet blir prins Munael IV av Stalia (i forkledning) myrdet av en ukjent gjerningsmann.
Tindrali blir mistenkt for drapet av Stalianerne, men i løpet av møtet senere på dagen blir det fremlagt påstander at morderen var en stalianer.

Damorian Ava’Luteth forsøker å samle partene om en fredspakt for å forhindre videre stridshandlinger og stå sterkere mot trusselene Drablodin og Tindrali.
Tindrali ender også opp med å underskrive fredspakten.
Rolias general Løvehjerte erklærer Rolia som selvstendig rike nå som Stalia står uten ledere, og underskriver pakten på vegne av Rolia.
Daria underskriver, men skogalvene nekter og blir stående utenfor pakten.

Etter møtets slutt kommer Drablodin til krever å få utlevert ringene som er sagt å skulle kunne bringe Selina tilbake fra de døde.
Zeforindia Nevi’Thali, prinsessen av Walitao, bruker ringene for å forhindre at de tilfaller Drablodin, og ender opp med å skjenke seg selv Selinas gudommelige krefter og hennes plass i guderiket.
Hun sender Drablodins sjel til Syndenes Rike for å sperres inne, før hun selver forsvinner i et glimt av lys.

Epilog:

3 år er gått siden hendelsene i flyktningleiren og mye har skjedd i og med verden siden Stalia falt.
Zeforindia, den nye lysets gudinne, har inntatt sin plass i guderiket.
Fredspakten mellom sortalvene, høyalvene, villalvene, tindrali og Rolia har ført til borgerkriger i Levina, Termithia, Walitao og Anirus,og verden vakler mellom altødeleggende borgerkriger og verdensfred.
På den andre siden står de som holdes utenfor pakten; skogalvene, orkene, fjellvandrerne og de som fremdeles støtter Stalia og den avdøde kongen.
Nasjonene står og faller på fredspaktens skjebne.
Det tredje Rolianske riket har reist seg med Rolia som hovedstad, Tindralis invasjon er stoppet og Levina ligger i borgerkrig.
Damorian har vendt hjem til sortalvriket og styrtet dronningen, Drablodin er sendt til Syndenes Rike og orkenes massive hær er beseiret av Tindrali ved månesjøen.
Prinsen ligger i sin grav, og Termithias nye konge Kong Rikard Løvehjerte har omdøpt Termithia til Rolia.

Fredspakten som har samlet Tindrali, Rolia, Selinali, Renumali og Lunali i en fred som skal bringe storhet til deres riker ser ikke ut til å ha gudenes velsignelse, og borgerkrigene herjer Laurina Amar.
En gruppe profeter kommer til lederne for alle rikene og forteller at Syndenes Rike slår sprekker og at Selina vil vende tilbake fra sitt fangenskap i Syndenes Rike.
Dette har ført til en eksplosjon i forfølgelsen av Selinas Orden, og ingen tør lenger stå frem som medlemmer av Selinas Orden, og de fleste har konvertert til Phelik, Aniles, Drablodin eller Zeforindia.
Termithia står ved et veiskille, og verdens skjebne hviler på menneskenes skuldre.

I guderiket er det kaos etter Selinas fall fra tronen som lysets gudinne, og Zeforindia aner ikke omfanget av sine handlinger.
Drablodins død bringer mye nye krefter til Syndenes Rike, og seglet som bevarer alle verdens synder, og binder sjelene til Syndenes Rike er i ferd med å sprekke.
Profetene varsler om lysets gjenoppstandelse, og gudene samles til råd.
De fire elementenes profeter forteller om Alvsberg;
stedet der Selina vil komme tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.